skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (2 personen)

  • 400 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 appel
  • 500 gram verse zuurkool
  • 1 laurierblad
  • 1 scheut halfvolle melk/ soja melk of amandelmelk
  • boter

Bereidingstijd 30 minuten + 30 minuten in de oven

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar
  • Maak de ui schoon en snijd hem klein
  • Fruit de ui met de kerrie in de boter. Bak het gehakt al roerend mee.
  • Schil de appel en snijd hem in blokjes
  • Meng de zuurkool met de appel, 100 ml water en het laurierblad. Laat de zuurkool 15 minuten stoven
  • Warm de oven voor op 200 graden Celsius
  • Maak van de aardappelen met hete melk, peper en een beetje boter een puree
  • Doe de zuurkool in een ovenvaste schaal
  • Schep het gehakt op de zuurkool en dek dit af met de aardappelpuree
  • Laat het gerecht in de hete oven in 30 minuten door en door heet worden en lichtbruin kleuren

 

×Close search
Zoeken