skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 stronk broccoli
  • 150 gram erwtjes
  • 150 gram (dunne) sperziebonen
  • 1 knoflookteen
  • Olijfolie
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 biefstukjes a 75-100 gram
  • 1 ui
  • 200 gram (kastanje)champignons
  • (jozo)zout en peper

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  • Was en breek de broccoli in roosjes en was de sperziebonen en haal de puntjes eraf.
  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Snipper het uitje. Verwarm de boter in een scheut olijfolie op laag vuur in de pan tot lichtbruin. Zet het vuur middelhoog en bak hierin de biefstuk.
  • Laat de biefstuk aan beide kanten lichtbruin worden en bak voor medium rosé nog 5 minuten door. Wanneer je deze even laat rusten bak je het uitje en de champignons gaar.
  • Zet ondertussen de boontjes en broccoli op met een klein laagje heet water. Kook of stoom ze beetgaar in 5 minuten (knapperig), voeg de laatste minuut de erwtjes en een scheutje olijfolie toe.
  • Keer de biefstuk regelmatig en roer de champignons om en bestrooi met peper en (jozo)zout.

ps. ik was de champignons vergeten (zoals je ziet op de foto)

 

 

×Close search
Zoeken