skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (2 personen)

  • 400 gram courgette
  • 100 gram broccoli
  • 100 gram spinazie
  • 1­/2e ui
  • Teentjes knoflook naar wens
  • 1-2 groentebouillonblokje(s) (van reformzaak)
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  • Snijd de ui en knoflook fijn, warm de olijfolie in een pan op en fruit de ui en knoflook aan. Intussen kun je de courgette en broccoli in kleine stukken snijden.
  • Doe de stukken courgette en broccoli in de pan en voeg water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook. (Bepaal zelf hoeveel water je toevoegt. Persoonlijk hou ik van stevige soepen, dus voeg ik niet zoveel water toe).
  • Wanneer de courgette en broccoli bijna gaar zijn, leg je de bladen spinazie bovenop het geheel en laat je het nog zo’n 5 minuten staan.
  • Pureren maar en de soep is klaar!
  • Top de soep bijvoorbeeld af met een eetlepel hüttenkäse, creme fraise wat pompoenpitten of taugé voor extra verzadiging.

Tip: Maak een grote pan (dubbele of driedubbele portie) en vries het in porties in. Zo heb je altijd gemakkelijk een extra portie groenten om te eten bij je lunch.

×Close search
Zoeken