Print recept

Ingrediënten (4 personen)
3 courgettes (of 2 bakjes voorgesneden courgette)
4 eetlepels olijfolie
1 rode ui gesnipperd
1 wortel in stukjes
3 teentjes knoflook
500 gram (gemengd)gehakt
3 blikken gepelde tomaten
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels balsamico azijn
1 theelepel oregano
100 gram Parmezaanse kaas, grof geraspt
1 handje verse basilicum blaadjes (of gedroogd)
peper en zout

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze
Snij met de spiraalsnijder slierten van de courgettes
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit de ui 4 minuten op middelhoog vuur
Voeg de wortel en de knoflook toe, bak nog 4 minuten
Voeg het gehakt toe en bak nog 8 minuten. Roer af en toe
Voeg als laatste de gepeld tomaten, de tomaten puree, de balsamico azijn en de oregano toe
Laat de saus nog 15 minuten zachtjes koken met de deksel van de pan tot de gewenste dikte. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout
Verhit de resterende olijfolie in een wok en roerbak de courgetteslierten 3-5 minuten tot ze beetgaar zijn.
Verdeel de courgettepasta en de saus over vier borden. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en basilicum.