Vorige week volgende ik een scholing over ‘overgang en hormonen’. Onder andere dit recept werd gemaakt en uitgedeeld. Lekker voor bij de lunch of bij honger tussendoor. Neem je het als lunch, neem dan 2 plakjes en een kommetje soep.
Ingrediënten
- 100 gram quinoa (gaar gekookt en afgekoeld)
- 160 gram havervlokken fijn
- 100 gram boekweit of amandelmeel
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram amandelen
- 125 gram rozijnen
- 75 gram abrikozen
- 2 eetlepels cranberries
- 3 theelepels kaneel
- 2 theelepels vanillepoeder
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- 2 eetlepels pompoenpitten
- 2 eetlepels zonnepitjes
- zout
- olie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius
- Kook de quinoa goed volgens de aanwijzingen op de verpakking
- rooster de hazelnoten (ik had hier geen geduld voor, dus niet gedaan ;))
- meng alle droge ingrediënten goed
- Doe dit in een ingevette bakblik en bak het 45 minuten
- Af laten koelen in de vorm totdat de zijkanten loslaten
- De cake leent zich goed te bewaren, de smaken zullen dan nog verder ontwikkelen