skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 witte kool
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijn geperst
  • 1 theelepel paparika poeder
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1-2 Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel cayennepeper
  • zout naar smaak
  • 1 blikje (bio) tomatenblokjes (400 gram)
  • 100 gram mozzarella

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak de witte kool en verwijder de buitenste bladen. Snijd de kool doormidden en verwijder de kern. Snijd de kool vervolgens in kleine stukjes en doe de stukjes in een vergiet. Plaats het vergiet met de witte kool in de gootsteen en was de witte kool met koud water.
  • Pak dan een pan en vul deze met een beetje water. Voeg de witte kool toe en breng aan de kook. Kook de witte kool 6-8 minuten beetgaar. Proef na het koken even of de witte kool zacht genoeg is. Giet de inhoud van de pan na het koken in het vergiet en laat goed uitlekken.
  • Verwarm in een grote koekenpan een eetlepel olijfolie. Voeg de gesneden ui en geperste knoflook toe en fruit dit circa 3 minuten boven een middelhoog vuur. Voeg dan het gehakt en bak dit al roerend gaar. Voeg dan met de tomatenblokjes en kruiden toe en laat dit boven een laag vuur ongeveer 10-15 minuten sudderen, totdat het meeste vocht is verdampt.
  • Voeg de gekookte witte kool toe aan de pan en zet vuur uit. Roer de witte kool met een spatel door het gehakt. Proef even en voeg indien nodig meer zout en peper toe. Schep de inhoud van de pan dan in een ingevette ovenschotel en druk het goed aan. Bestrooi ten slotte met de geraspte mozerella.
  • Bak de ovenschotel met witte kool en gehakt 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat na het bakken indien nodig het overtollige vocht uit de schotel voorzichtig uitlekken en verdeel over 4 borden.

 

×Close search
Zoeken