Print recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 kg zoete aardappels
  • 2 citroenen
  • Paksoi
  • 50 gram peterselie, fijngehakt (of gedroogde)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 600 gram kabeljauw filet
  • 2 eetlepels boter
  • peper
  • zout

Bereidingstijd: 35 minuten

Bereidingswijze

  • Schil de aardappels en snij ze in parten. Rasp de schil van de citroenen met een fijne rasp en pers ze uit. Snij de paksoi in flinterdunne reepjes
  • Zet de aardappels net onder water, breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes koken tot ze gaar zijn. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Maak een kruidenmengsel van de citroenschil, de helft van het citroensap, de peterselie, de knoflook en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout
  • Dep de kabeljauw droog met het keukenpapier.
  • Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en bak de kabeljauw op middelhoog vuur in 2-3 minuten per kant goudbruin, afhankelijk van de dikte. Keer voorzichtig om met een spatel.
  • Stamp de aardappels met de resterende eetlepel boter tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout
  • Voeg de rauwe paksoi toe en schep goed door.
  • Serveer de paksoistamppot op een bord, leg daarop de kabeljauw en lepel het kruidenmengsel erover.