skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (16-18 sneetjes)

  • 200 gram courgette, geraspt
  • 20 gram ui, gesneden
  • 1 teentje knoflook, gesneden
  • 4 eieren
  • 75 gram roomkaas
  • 100 ml olijfolie
  • 200 gram amandelmeel
  • 50 gram lijnzaad (zelf gebroken)
  • 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel zout
  • 1 handje ongebrande noten, zaden en/ of pitten

Bereidingstijd: 20 minuten en 45-60 minuten oventijd

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius
  • Meng in een grote kom de courgette, ui, knoflook, eieren, kruidenroomkaas en de olijfolie.
  • Voeg dan amandelmeel, lijnzaad, bakpoeder en Italiaanse kruiden, peper en zout toe.
  • Meng alles goed, eventueel met een keukenmachine.
  • Spatel noten en zaden door het beslag.
  • Schenk het beslag in een cakevorm en garneer de bovenkant met extra noten, zaden en/ of pitten. Bak het brood ongeveer 45-60 minuten in de oven mooi bruin en gaar.
  • Haal het brood uit de oven en wacht minstens 10 minuten tot je hem uit de vorm haalt.
  • Een paar dagen in de koelkast bewaren of (voorgesneden) in de diepvries.

 

×Close search
Zoeken