skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gram witte asperges
  • 1 liter kippenbouillon (evt. van de Kleinste soep fabriek of bouillon van de reformzaak)
  • 1 eetlepel vers gesneden bieslook
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • scheut olijfolie

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  • Schil de asperges en snijd de asperges in kleine stukjes (de schillen niet weggooien, die heb je zo nodig)
  • Zet een pan op het vuur en doe een scheut olijfolie in de pan
  • Voeg de fijngesneden ui, de fijngesneden knoflook toe en fruit deze even aan
  • Doe de aspergeschillen in de pan erbij samen met de kippenbouillon
  • Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan uit
  • Zeef de soep na 20 minuten en vang de bouillon op
  • Voeg de aspergestukjes toe en breng de bouillon aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken tot de aspergestukjes zacht geworden zijn.
  • Voeg net voor het serveren de fijngesneden bieslook en peterselie toe en breng naar wens de soep verder op smaak met wat peper.

 

×Close search
Zoeken